Új életet kapott Levi!

„Már hét éve! 😍 2015.08.26: A nap mikor új életet kapott Levi! – érkezett az üzenet Levi édesanyjától.

Levi 2 évesen került kórházba, miközben anyukája épp a kistestvérével volt várandós.

„A mi kálváriánk Levi 2 éves korában kezdődött, amikor egy korábbi kiütéses betegség nyo- mán felborult a vérképe, volt, hogy 40 percig vérzett az orra. Megannyi vizsgálat után derült ki, hogy akut myeloid leukémiás, és csontvelő-transzplantációra van szüksége” – emlékszik vissza Andrea, Levi anyukája.

Mindeközben a kisfiú állapota egyre romlott – a szerveit is megtámadta a betegség –, nem késlekedhettünk, minden erőnket és szak-mai tudásunkat bevetettük, hogy meg- mentsük a kétéves gyereket.

„Csodával határos módon egy hónap múlva lekerültünk a nemzetközi várólistáról, ugyanis találtak egy alkalmas donort” – meséli Andrea.

Időközben megszületett Levi kisöccse, akinek ugyan olyan szüksége volt az édesanya közelségére, mint a kis betegnek. Levi hősiesen viselt minden kezelést, és azt is, hogy az anyukája nem tud állandóan mellette lenni.

 

A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika és a Dél-pesti Centrumkórház Őssejt-transzplantációs Osztályának gyógyítói egy emberként álltak az anyuka mellett. Ha kellett, a nővérek vigyáztak az újszülöttre, amíg Andrea Levi mellett volt a legnehezebb pillanatokban.

Sokakhoz hasonlóan Levi családja is minden évben megünnepli a csontvelő-traszplantáció évfordulóját – a „második születésnapot”, amikor a gyermekük új esélyt kapott az életre

„Őszinte köszönettel, hálával gondolunk a most 25 éves izraeli donorunkra, az orvosokra és ápolókra – mindenkire, aki segített és hozzájárult, hogy Levi ma egy 9 éves egészséges boldog kis ember lehessen!”