Miskolc

BAZ Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ

Az osztály rövid története:

1972 óta a Magyar Gyermekonkológiai Munkacsoport tagja.

Az osztályon 44 ágyon (ebből 3 speciális transzplantációs szoba, 8 elkülönítő helység) zajlik a onkológiai, hematológiai, neurológiai, immunológiai és reumatológiai betegségben szenvedő gyermekek ellátása. Az osztály az Európai Csontvelőtranszplantációs Társaság (EBMT) 599. számú központja, ahol a kezdetek óta közel 400 autológ illetve idegen donoros transzplantációt végeztek. Osztályunkon gyakoribb és ritkább gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségek, leukémiák, egyéb vérképző eredetű, immunológiai, reumatológiai, neurológiai kórképek teljes körű kivizsgálása és ellátása folyik utógondozási és rehabilitációs lehetőséggel.

Az osztályunk gondozott betegek esetében a legmodernebb egységes európai kezelési sémákat alkalmazzuk nemzetközi együttműködés keretében. Az osztályon számos klinikai vizsgálat zajlik, mely lehetőséget biztosít a gyermekeknek, hogy a legkorszerűbb kezelésekben részesüljenek. Osztályunkon a kemoterápia, sugárkezelés mellett molekulárisan célzott kezelési módszereket, illetve biológiai terápiát is alkalmazunk.

Az osztályon 2 gyógytornász, 2 gyermekpszichológus, 2 dietetikus, 1 pedagógus és egy lelkigondozó szakember folyamatosan segíti a gyermekek gyógyulását. A Piros Orr bohóc doktorok hetenként visszatérő látogatóink.

Egyik szülőnek folyamatos lehetősége van a gyermeke mellett tartózkodni, a jelenlévő betegek száma függvényében ágyat is tudunk biztosítani számukra. Azon gyermekek számára, akik nem igényelnek folyamatos kórházi jelenlétet, a kórház melletti Ronald-házban biztosít szállást a szüleikkel együtt a Ronald McDonald’s Alapítvány.

https://www.bazmkorhaz.hu/gyermek-onko-haematologiai-es-csontvelo-transzplantacios-osztaly

Elérhetőség

3526 Miskolc, Szentpéteri k. 72 -76.
 Velkey László Gyermekegészségyügyi Központ
1. emelet

Az osztály munkatársai

Dr. Kelemen Ágnes

Csecsemő és gyermekgyógyász, gyermek haemato-onkológus főorvos, osztályvezető helyettes

Osztályvezető főorvos:
Dr. Hauser Péter PhD, gyermekonkológus

Osztályvezető helyettes:
Dr. Kelemen Ágnes, gyermekonkológus

Osztályvezető főnővér:
Szűcsné Józsa Krisztina