SZJA 1% felajánlása 3 egyszerű lépésben – Támogasd Te is a Gyermekgyógyítók munkáját!

 width=

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat, azaz a Gyermekgyógyítók csapata immár négy évtizede küzd az ország 8 különböző pontján a daganatos gyermekek életéért. Mindennapi munkánk, az eszközök beszerzése és szakembereink képzése támogatói hozzájárulások, kiváltképp az SZJA 1%-ok felajánlása nélkül lehetetlen küldetés volna. Gyógyító munkánk folytonosságát és kishőseink gyúgyulását biztosíthatod, ha adód egy százalékát a Gyermekgyógyítók számára ajánlod fel! Mi ennek a menete? Cikkünk három egyszerű lépésben elmagyarázza.

Magyarországon minden magánszemély jogosult személyi jövedelemadója 1%-át egy regisztrált civil szervezet részére, további 1%-át pedig egy technikai számmal rendelkező elismert egyház részére felajánlani. A felajánlás folyamata nagyon egyszerű, ám ezt nem mindenki tudja, ezért sajnos rengeteg támogatástól esnek el a Gyermekgyógyítók és más civil szervezetek is. Hogy ez ne történhessen meg, az alábbiakban leírjuk, hogyan tudod nekünk a legegyszerűbben felajánlani adód 1%-át.

A felajánlás három egyszerű lépésből áll:

  1. Nyisd meg az online kitölthető Rendelkező Nyilatkozatot ezen a linken keresztül, majd töltsd ki az oldalt adataiddal. A név és adóazonosító jel megadása kötelező, a többi mező kitöltése opcionális. Ne felejts el egy egyházat is megjelölni, ha úgy érzed.
  2. Az oldal alján található gombra kattintva nyomtasd ki a Rendelkező Nyilatkozatot,
  3. Juttasd el a Rendelkező Nyilatkozatot az adóhatósághoz 2018. május 22-ig az alábbi módok egyikén:
  • postai úton beküldve az adóbevallásod részeként,
  • postai úton beküldve az adóbevallásodtól függetlenül, egy lezárt, névvel és adóazonosító jellel ellátott borítékban,
  • elektronikusan beküldve az Ügyfélkapun keresztül,
  • személyesen leadva a NAV ügyfélszolgálatán,
  • munkáltatódnak átadva (munkáltatói adómegállapítás esetén) egy lezárt, névvel és adóazonosító jellel ellátott borítékban.

Ennyire egyszerű. Akár kész vagy már az adóbevallásoddal, akár nem, akár beadtad már, akár nem, ezzel a három lépéssel május 22-ig bármikor hozzá tudsz járulni kis hőseink küzdelméhez és gyógyulásához. Neked ez az egy százalék aprónak tűnhet, de nekünk óriási segítség! A felajánlás pedig a cikkünkben ismertetett három lépéssel igazán egyszerű folyamat. Kis hőseink már várják, hogy nekiláss! 🙂 Köszönjük előre is, ha támogatsz minket, és azt is, ha megosztod cikkünket!

Ha maradt még kérdésed 1%-od felajánlásával kapcsolatban, írj nekünk bátran a [email protected] email címre.

Cikkünkben elsősorban a Gyermekgyógyítók segítésének módját mutatjuk be, de felelős civilekként maximálisan támogatjuk más szervezetek és egyházak segítését is! A támogatható civil szervezetek listáját ezen a linken, az egyházakét pedig ezen a linken keresztül böngészheted.