Reménykedd – Huba története

„Szeretném én is megosztani kisfiam Huba történetét, hátha erőt meríthet belőle valaki aki éppen küzd a daganatos megbetegedéssel vagy esetleg a családnak segíthet akik aggódva állnak a kisbeteg mögött és segítik gyermekük élete legnagyobb küzdelmét.”  – keresett meg minket nemrég Zsanett, Huba édesanyja.

#Reménykedd sorozatunk célja, hogy a sikertörténetek bemutatásával erőt adjon az érintetteknek a küzdelemhez. Most Huba története következik!

Huba harmadik, legkisebb gyerekként érkezett családba 2017. január végén, makkegészséges kisfiúként.

18 hónapos volt, mikor egy reggel köhögni kezdett. Először vírusra gyanakodtak, ezért a gyermekorvoshoz fordultak.

Itt azonban felgyorsultak az események: röntgen és vérvizsgálat, tüdőgyulladás gyanú után hamarosan az intenzív osztályon találták magukat!

Mint kiderült, Huba szíve már jobb oldalra tolódott valami miatt, amit először rekeszizom sérvnek gondoltak. A CT viszont már cisztákat mutatott a tüdején.

„Még azon a héten mentő vitt minket a SOTE 1-es Gyermekklinikára, ahol meg is operálták.” – emlékszik vissza Zsanett.

A 3,5 órás műtét a helyzethez képest szerencsésen alakult: előzőleg arra is felkészítették a családot, hogy Huba fél tüdejét el kell távolítani. Erre végül nem került sor, a kisfiú tüdeje beindult, a szíve visszaállt az eredeti helyére.

Volt azonban rossz hír is: a sebész gyanúja szerinte egy nagy kiterjedésű rosszindulatú daganatot távolítottak el a műtét során.

„Ott akkor kicsúszott a lábam alól a talaj, azt hittem egy rossz álom ami elmúlik.”

Sajnos nem múlt el: bár Huba állapota a műtét után gyorsan javult, 3 hét után jött a hidegzuhany: a szövettan is igazolta a rosszindulatú daganatot.

Következett 7 hónapos 9 blokkos kemoterápia, amit azonnal meg is kezdtek. Ez volt sem veszélytelen, sem egyszerű.

„Féltünk az ismeretlentől, mindentől. A 2.blokk alkalmával kiderült – epilepsziás rohamok után -, hogy allergiás az egyik elhagyhatatlan gyógyszerre. Így a 3 napos kezelések helyett 5 naposakra volt szükség, mert egy ellenszert adagoltak vénásan 6 óránként. Rettegtem minden alkalommal, nehogy megint rohama legyen” – mondja Zsanett a megpróbáltatásokról.

Nagyon nehéz időszak volt ez, nem csak a kis Hubának, hanem egész családnak: Zsanett férje ingázott Zalaegerszeg és Budapest között, ellátta a másik két nagyobb gyereket, közben ott kellett lenni Huba mellett, aggódva az életéért…

Az embert próbáló időszakok után a család bízhat benne, hogy hamarosan csak egy rossz emlék lesz, és hosszú boldog élete lesz a kisfiúnak, aki most szeptemberben már a nagycsoportot kezdte az óvodában.

„Rengeteg erőt, kitartást, és hitet kívánok mindenkinek akik most vívják gyermekükkel ezt a nagy csatát, bízzanak és segítsék egymást.” – zárja levelét a kis hős Huba anyukája.

Az 50 éves Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 8 központjában ma is 
évente többszáz kisgyermek küzd a daganatos betegségek ellen.

Támogatásoddal az ő gyógyulásukhoz is reményt adhatsz!