Remény az élet folytatásához – 30 éves a bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthon

Kedden ünnepelte 30. születésnapját a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona. A Bakonyszücs községben található intézmény daganatos betegségből gyógyuló gyerekeknek és felnőtteknek valamint családjaiknak nyújt lelki támogatást, feltöltődési, pihenési lehetőséget és terápiás programot.

A bakonyszücsi katolikus templomban Udvardy György veszprémi érsek mutatott be hálaadó szentmisét. Ezt követően a község polgármestere, Fódi István „Bakonyszücs posztumusz díszpolgára” címet adományozott az intézmény egyik alapítójának, Bakos Tóth Mártának, melyet két fia vett át.

Az otthon három évtizedes munkájában legnagyobb szerepet vállaló kollégák is kitüntető oklevelet kaptak: Péterfalvi Attila, Klauz Imre, Dolog Sándorné, Smal Istvánné és Strommer Ferencné.

Forsthoffer Erzsébet intézményvezető köszöntő beszédében elmondta: a Bakos-Tóth Márta és Rajczi Pál atya innovatív kezdeményezésével létrehozott hiánypótló intézmény olyan közösségek alakulnak ki, amiből az érintettek erőt és reményt tudnak meríteni az élet folytatásához.

Vajda Norbert, az intézmény fenntartó Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója és Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is köszöntötte az ünneplőket.

Ezután a „Soha nem vagy egyedül, a család, a barátok mindig támogatnak téged”  címmel meghirdetett országos rajzpályázat díjazottjai vehették át jutalmukat. A pályázaton három kategóriában összesen közel 50 pályamű érkezett – a legfiatalabb alkotó 4 éves volt, a legidősebb 82.

A díjak átadása után a Művelődési Házban folytatódott a jubileumi ünnepség, ahol a rajzpályázat alkotásait is kiállították. A jubileumi évforduló tiszteletére időkapszulát helyeztek el az intézmény kertjében, melyet 10 év múlva, 2032. szeptember 20-án fognak felnyitni.

Fotók: Lambert Attila, Magyar Kurír