Rák elleni küzdelem hete a Gyermekgyógyítókkal!

Ma van a Rákellenes Világnap!

AInternational Union Against Cancer (UICC) szervezésében 2000 februárjában Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. Ennek emlékére a kongresszus február 4-ét rákellenes világnappá nyilvánította.

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat immár 50 éve küzd a daganatos betegségek ellen!

Azért dolgozunk, hogy a külföldön bevált módszerek, legmodernebb kezelési protokollok Magyarországon is minden gyermek számára elérhetők legyenek.

Február 4. a Rákellenes Világnap – február 11. pedig a Betegek Világnapja!

Ebben az egy hétben azokra hívjuk fel a figyelmet, akik egész évben, az ország gyermekonkológiai központjaiban a daganatos gyermekekért küzdenek!

Gyermekek – bölcsi, ovis, kisiskolás korúak, kamaszok -, akik felnőtthöz méltó módon viselik a hosszú kórházi kezelések nehézségeit, miközben mégis igazi gyerekek tudnak maradni – mosolyogni, játszani a 2×3 méteres steril boxban is. Ők a mi legnagyobb büszkeségeink!

Szülők, nagyszülők, testvérek, ismerősök – hiszen egy ilyen súlyos betegség az egész tágabb családra hatással van, és mindenkinek az összefogására szükség van a testi-lelki gyógyuláshoz!

Orvosok, nővérek, ápolók, pszichológusok, lelkigondozók, kórházpedagógusok, dietetikusok – mindazok, akik a Hálózat tagjaként nap mint nap hitet és erőt adnak a szülőknek. Mindent megtesznek, hogy a legeredményesebben gyógyuljanak a gyerekek, és közben arra is figyelnek, hogy megkönnyítsék a kórházban töltött időt, a fájdalmas vizsgálatokat, kezeléseket.

Ők a Gyermekgyógyítók!

Tarts velünk a Rák elleni küzdelem hetében!

Kövess minket a facebookon, ismerd meg 8 nap alatt 8 központunkat és tudd meg, Te mivel járulhatsz hozzá a rák elleni küzdelemhez!