Szabó Angelika

Titulus

Bemutatkozás

W Szabó Angelika vagyok a SE II.Gyermekklinika Hematológiai osztályának vagyok a főnővére, 25. éve dolgozom ezen az részlegen.

Miért választottad ezt a szakmát?

Miért is választottam ezt a szakmát, mert kiskorom óta emberekkel szerettem volna foglalkozni, ugyan eszem ágában sem volt, hogy beteg gyerekkel foglalkozzam, nem hogy daganatos gyermekkel!? A véletlen hozta így, hogy ezen az osztályon dolgozom, ami az első munkahelyem. Ha újra kezdhetném, akkor is itt dolgoznék.

Mi segítene a munkád során a leginkább?

Munkám során sokat segítene, ha több pozitívabb, mosolygósabb Kollégával, Kolléganővel és Hozzátartozóval talákoznék. A mosoly nem kerül semmibe, de nagyon kedvező hatással bír a kapcsolatokra a kommunikációra. Tudom, hogy nem könnyű ilyen betegséggel megküzdeni, de a pozitívizmus, az optimizmus, a mosoly, a kedvesség, az odafigyelés, az empátia sokat segít, könnyebb az akadályokat, a nehézégeket megoldani, leküzdeni. Sokszor úgy érzem ránk haragszanak, dühösek, de mi nem tehetünk erről, de arról igen, hogy minden helyzetben Ő értük dolgozunk a legmagasabb színvonalon.

Mi volt az elmúlt 5 év során a legnagyobb kihívás számodra?

Az elmúlt 5 év legnagyobb kihívása 1:a saját betegségem túlélése, megélése illetve emiatt napokra kiesni a munkámból, mert nekem, mint munkamániásnak nagy kihívás, amikor kényszerpihenőre vagyok ítélve.

Az elmúlt 5 év legnagyobb kihívása 2: amikor a pénzhiány miatt, szinte lehetetlenség a gyógyszer és fogyóeszköz beszerzés illetve mindezek beszerzése hosszú papírmunkával jár, és ezzel eltöltött idő a gyerekektől s szüleiktől veszi el az időmet. A Betegeink nem érezhetik meg azt, hogy küzdünk, azért, hogy mindig, minden körülmények közt megkapják a gyógyszereket, az ellátást, az odafigyelést, a mosolyt, mi közben a Vezetés küzd napról, napra.

Elérhetőség