Dr. Ottóffy Gábor

Osztályvezető egyetemi adjunktus, Csecsemő- és gyermekgyógyász, Hematológus, Klinikai onkológus, Gyermek-hematológus, -onkológus szakorvos

Bemutatkozás

„Ebben a munkában minden egyes napnak értelme van. Már az itt töltött gyakorlatom első napján egyértelműen átéreztem. Még most, ennyi év után is úgy érzem, hogy nincs olyan munka, ahol ennyit tudnék segíteni, mint egy halálos betegséggel küzdő gyermeknek és ezáltal az egész családjának.”

„A gyermekgyógyászat szakvizsga megszerzése után, Kajtár professzor a pécsi osztály vezetője meginvitált, hogy legyek gyerekonkológus, azzal, hogy ő néhány évvel később nyugdíjba fog menni, és folytassam a munkáját. Ez egyfelől óriási falatnak bizonyult, másrészről, az ő, Kajtár Pál személye, aki emberileg is és szakmailag is igazi példakép, egy olyan „vonzerő” volt, ami miatt mindenképpen elváltam ezt a feladatot.

Az osztályon átmenetileg egyedül voltam onkológus, tartósan majdnem 10 éven keresztül. Már akkor megcsapott annak a szele, hogy ez nem egy egyszemélyes „buli”, hanem csapatmunka. Mostanra már négy szakorvos van a csapatban, és várható, hogy a közeljövőben további szakorvosok csatlakoznak hozzánk. Kiváló nővérekkel, pszichológussal, gyógytornásszal dolgozunk együtt.

2010 óta, 14. éve végzünk szervezetfejlesztést az osztályon. Éves gyakorisággal lezárjuk az osztályt és két pszichológus segítségével tárjuk fel a konfliktusokat, problémákat, amelyek az egymás közötti kommunikációs zavarok tisztázására, hatékonyság növelésére és az emberi kapcsolatok javítását célozza. Azt gondolom, hogy ez a magyar egészségügyben viszonylag ritkán fordul elő. Persze néha nehéz belenézni abba tükörbe, amit akkor kapok, de úgy érzem fontos, hogy ez minden évben megtörténjen.

Az, hogy a pécsi központ be van ágyazva egy gyermekonkológiai hálózatba hatalmas plusz. Az elmúlt 20 évben sokkal szorosabbá vált ez a háló, kötelék mind országos, mind nemzetközi szinten, egy nagy egységnek a részei lettünk. Nem csak országosan és nemzetközileg, hanem helyi szinten is érzem, hogy egy nagyon jó csapatban lehetek benne. Illetve, akikkel együtt látjuk el a betegeket: patológusok, sebészek, radiológusok, laborosok, idegsebészek, ortopédusok és még számos disciplina együttműködésével jól működő egységet alkotunk itt Pécsen is.”

Életrajz:

Dr. Ottóffy Gábor 1970-ben született Kaposváron. Fonyódon érettségizett 1988-ban, diplomáját a PTE Orvostudományi Karán 1995-ben szerezte meg. Dolgozott a Komlói Kórházban, a pécsi Patológiai Intézetben és Gyermekkórházban. 2001-től dolgozik a PTE Gyermekklinika onkológiai osztályán klinikai szakorvosként, 2007-től az osztály vezetőjeként tevékenykedik.

Társadalmi elismerések, díjak:

  • „Egészséges Baranyáért” díj – 2023
  • Baranya Megyei Önkormányzat elnöki különdíj – 2018
  • „Az év embere” díj – Baranya -2012
  • „Az év onkológusa – az én orvosom” díj – 2012

Alapítvány:

Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány

Tölösi Péter Alapítvány

Elérhetőség

Támogass minket adó 1% felajánlásoddal!

Adószámunk: 18137587-1-42