Országos összefogás Lili gyógyulásáért

A hatéves Lili 2017 áprilisában hányásra, fejfájásra panaszkodott. Anyukája, Patrícia az aggasztó tünetek miatt azonnal kivizsgáltatta kislányát, végül a budapesti Bókay utcai klinikára kerültek, ahol kiderült: Lilinek agydaganata van.

Azonnal cselekedni kellett. Pár napon belül egy 3,5 órás műtét során operálták ki a daganatot az Amerikai úti centrumunkban. A Tűzoltó utcai Gyermekklinikán személyre szabott terápiás tervet, kezelési programot kapott, majd a lakhelyükhöz közelebb eső szombathelyi centrumban kemoterápiát és sugárkezelést.

„Sajnos nagydózisú kemoterápiára volt szükség, ami nagyban károsíthatja a gyermek őssejtállományát” – magyarázza dr. Benyó Gábor, Lili kezelőorvosa, hogy miért kellett Lilinek a Szent László Kórház őssejt-transzplantációs osztályán is kezelést kapnia.

Lilinek és anyukájának mindig mindent részletesen elmagyarázott, hogy tisztában legyenek a gyógyítás folyamatával és a lehetséges mellékhatásokkal.

Patrícia végig lánya mellett volt a kórházban. Helyzetüket nehezítette, hogy ahogy az ország vörösiszap-katasztrófa sújtotta területén sokan mások, így ők is rossz anyagi körülmények között élnek, ezért nem mehettek haza a kezelések között. Lili négy testvérére nagymamájuk és édesapjuk vigyázott.

„Lili és anyukája, Patrícia minden segítségért rendkívül hálás volt, és mindig meg- fogadták a tanácsaimat”– teszi hozzá dr. Benyó Gábor.

Az ő története igazi siker: hiszen egy agresszív, előrehaladott stádiumban lévő daganatot sikerült közös erővel megállítanunk és eltüntetnünk.

Lili gyógyulása tökéletes példája annak, amiért a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat létrejött: hogy az ország onkológiai központjai, a daganatos gyermekekért dolgozó orvosok, nővérek, ápolók közös erővel, sikeresen küzdjenek meg a legsúlyosabb betegségekkel!

Támogass minket adó 1% felajánlásoddal!

Adószámunk: 18137587-1-42