Nyári élmények a Gyermekgyógyítókkal!

Mozgalmasan telt a nyár a Gyermekgyógyítók központjaiban!

A kórházban mindig lassan és nehezen telik az idő. Különösen igaz ez nyáron, amikor az egészséges gyerekek strandolnak, kirándulnak, játszanak – kis hőseink pedig ezeket a hónapokat is a kórház falai között töltik.

Szerencsére ma már ezek a falak sokkal barátságosabbak, mint 30-40 évvel ezelőtt! Gyermekgyógyítóink pedig mindent megtesznek, hogy időről időre vidám programokkal segítsék a gyerekek testi-lelki gyógyulását, megkönnyítsék az itt töltött időt.

A pécsi onchohematologián augusztusban a nyár hangulatát idézték meg Aloha Party-val, ahol előkerült a fűszoknya, a szalmakalap és persze a koktélbár kínálata is! Mondhatjuk, hogy ez talán az eddigi legnépszerűbb programjuk volt – erről árulkodnak a színes, vidám fotók is!


Szombathelyi központunk a gyerekeknek minden nyáron Csodaszarvas tábort szervez – idén már 7. alkalommal! A legkisebbeket az anyukájuk is elkísérheti a táborba, a 7 év feletti „nagyok” pedig a testvérükkel vehetnek részt rajta. Az 5 napos tábor utolsó estéjétől csatlakoznak a családok többi tagjai is. Fontos napok ezek a családoknak, akik sok nehézségen, megterhelő időszakon mennek keresztül.

Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül pedig egy új intenzív ágyat kapott az osztály, ami nagy segítség a gyógyításban!

Debreceni központunkban a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány szervezett programokat a gyerekeknek. Az alapítvány 30. születésnapját ünnepelték a Gyöngyeink Napja rendezvényen: volt bábszínház, táncosok, piknik, sok játék, és kihirdették a pólótervező pályázat eredményét is. A győztes pólóból kaptak az alapítvány munkatársai mellett a Tanszék dolgozói és persze a kezelés alatt álló gyerekek és családjaik is. A nap során minden gyermek megfűzhette a maga lila gyöngysorát, és az együtt töltött idő, a sok közös élmény emlékét kincsként őrizhetik mindannyian, még sokszor 30 évig!

Balatonfüreden idén is rekreációs tábort tartottak, ahol 6 érintett család vehetett részt, kikapcsolódva és feltöltődve a nehéz időszakban. A Fuss Fotózz Mosolyogj programsorozat pedig több helyszínen várta és várja azokat, akik gyönyörű tájakon szeretnének futni vagy sétálni, és mosolygós fotókkal erőt ad a kezelés alatt álló gyerekeknek – a gyógyuláshoz pedig anyagi támogatást.

Szegedi központunk háza táján is mindig történik valami érdekes!

A Velünk vagy Bogi Csoport összefogásából egy különleges harang érkezett osztályra.

„Ha valaki a szegedi gyermekklinika onko-hematológia osztályára belép, feltűnő helyen függ egy harang. Nem a mindennapjainkban van fontos szerepe. A kezelés befejezésekor elballagó gyermekeink számára elköszönésként azzal a vággyal és reménnyel kongatjuk meg, hogy az egészséget és az életet jobban értékelve találják meg helyüket a világban.” -Dr. Kovács Dénes

A Dél-Alföldi Motoros Egyesület szervezése által a Nyújts Kezet III!Jótékonysági Motoros felvonulásnak köszönhetően kettő darab Dokkolót,(infúziós pumpa tartott)tudunk vásárolni valamint ápolási eszközöket!

A Dél-Alföldi Motoros Egyesület által szervezett Nyújts Kezet III. Jótékonysági Motoros felvonulás eredményeként a befolyt támogatásokból két új dokkolót – infúziós pumpa tartót -, valamint ápolási eszközöket tudtak vásárolni, ami nagy segítség a gyógyításhoz!

És el is érkeztünk az őszhöz, amikor a Hálózat 50. születésnapját ünnepeljük!

Jubileumi eseményeinkről hamarosan beszámolunk!