Jótékonysági koncerttel segítette a Gyermekgyógyítókat a Béres Alapítvány

Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Béres Alapítvány május 10-én jótékonysági koncertet rendezett, melynek teljes bevételét a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat részére ajánlotta fel. Az adomány egy új diagnosztikai módszer bevezetését szolgálja, mely a leukémiás gyermekek gyors és egyénre szabott terápiáját teszi lehetővé, ezáltal jelentősen növeli gyógyulási esélyüket. Az est főszereplői Balázs János zongoraművész, Vigh Andrea hárfaművész és a Budafoki Dohnányi Zenekar voltak Hollerung Gábor vezényletével.

Béres Klára elmondta: „Van okunk ünnepelni és büszkének lenni, hiszen a Béres Alapítvány immár 25 éve folyamatosan segíti a rászorulókat, betegeket, támogatja az oktatást, a kultúrát, szolgálja az értékteremtést. Nagyon jó érzés, mikor arra gondolok, hogy a mögöttünk lévő negyedszázad alatt milyen sok embernek, közösségnek tudtunk a segítségére lenni, hányaknak adtunk gyógyulást, erőt, reményt. A mai jótékonysági estünk már a tizenegyedik, melyet a daganatos betegek megsegítésére rendeztünk. Ahogy eddig is, a támogatott kiválasztásánál nagyon körültekintően jártunk el. Támogatásunkkal most egy új, Magyarországon eddig nem alkalmazott, világviszonylatban is modern diagnosztikai eljárás kerül bevezetésre, melynek eredményeként a súlyos beteg gyermekek gyógyulási esélye jelentősen növekszik.”

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat nevében dr. Kriván Gergely elnök mondott köszönetet a támogatásért és elmondta: „Az 1971 óta működő Hálózat hatékony együttműködés orvosok, nővérek és szakemberek között, akik az életüket tették fel arra, hogy daganatos gyermekeket gyógyítsanak. A Béres Alapítvány segítségével bevezetésre kerülő legújabb diagnosztikai módszer áttörést jelent a mostani gyakorlathoz képest, és a daganatos gyermekek kezelésében a hiányzó, kulcsfontosságú elemet biztosítja.”

Dr. Bödör Csaba, a Semmelweis Egyetem I. számú Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intéznének kutató-laborvezetőjének tájékoztatása szerint: „A kutatások folytán elkülöníthetővé vált számos olyan ritka alcsoport a gyermekkori leukémiák közt, ahol messze 50% alatti a túlélés, és ahol a klasszikustól eltérő egyénre szabott kezeléssel a gyógyulási arány javítható lenne. A támogatásnak köszönhetően, a Magyarországon most bevezetésre kerülő diagnosztikai módszer forradalmi új lehetőségeket ad a prognózis megítélésében és a célzott terápia alkalmazásában, mindez növeli a betegek gyors és még pontosabb diagnózisának, valamint gyógyulásának eredményességét.”

A jótékonysági koncerten összesen 6 millió forint támogatás gyűlt össze, mely óriási segítség a Gyermekgyógyítók számára az új diagnosztikai módszer bevezetéséhez. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagjai és daganattal küzdő kis hőseink nevében ezúton szeretnénk köszönetet mondani a koncert szervezőinek, résztvevőinek és támogatóinak!