Így telt a Gyermekgyógyítók 50. éve!

Különleges év volt számunkra 2021, egész évben születésnapot ünnepeltünk: éppen 50 éve alakult meg a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat!

8 központunkban 50 éve egymással és nemzetközi szervezetekkel karöltve küzdünk a daganatos gyerekekért. Hatalmas eredményeket értünk el ez idő alatt: a korábbi 10%-ról 80-90%-ra nőtt a gyógyulás esélye!
Bár a járványhelyzet sok tervünket felülírta, mégis méltó módon tudunk ünnepelni.
Egy napsütéses őszi hétvégén személyesen is találkozhattunk az „első generáció” tagjaival. Nagyon értékesek számunkra az ő gondolataik, tapasztalataik. Ezért is vágtunk bele egy emlékkönyv készítésébe, hiszen csak a múltat megőrizve tudunk a jövő felé haladni.
Gyermekgyógyultak” néven csoportot indítottunk azoknak, akiket az elmúlt 50 évben a Gyermekgyógyítók központjaiban kezeltek. Sok küzdelmes és szép történetet osztottatok meg velünk itt. Ezeket továbbra is szeretettel és kíváncsian várjuk: csatlakozzatok és meséljétek el, mi van veletek, hogy vagytok! Ezek a történetek, a gyógyultak élete ad nekünk is reményt és erőt a mindennapi munkához!
Az emlékezés és az ünneplés után most már a következő 50 évre tekintünk előre!
Mindig újabb és újabb módszerek, egyre modernebb technológiák, terápiás lehetőségek látnak napvilágot. Mi azért dolgozunk, hogy ezek Magyarországon is elérhetők legyenek, és az ország minden pontján biztosítsuk a gyerekeknek a lehető legeredményesebb kezeléseket.
Ehhez továbbra is nagylelkű támogatókra van szükségünk!Tartsatok velünk idén is, hozzuk el együtt a jövő gyógyítási módszereit Magyarországra!