HÍRVELŐ – Gyermekújság a Dél-pesti Centrumkórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán kezelt gyermekek műveiből

A Hírvelő mostantól honlapunkról is megtekinthető! Az összes eddig megjelent lapszám elérhető!

 

A rosszindulatú betegségben szenvedő gyermekek hosszú heteket – akár hónapokat – töltenek a kórházban. Különösen igaz ez azokra a gyermekekre, akik őssejt-átültetésen esnek át. Annak érdekében, hogy ez alatt az idő alatt se maradjanak le a tanulásban, illetve gyógyulásuk után eredeti osztályukkal folytathassák a tanulást, kórházpedagógusok tanítják őket. A Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológai és Infektológiai Intézet Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán Bíróné Pallag Erika, tanító és biológia szakos és Domokos Krisztina, matematika szakos tanárnők látogatják napi rendszerességgel a gyermekeket (Bővebb információt itt olvashat: Iskola a kórházban).

 

Kórházpedagógusok

 

Természetesen a tanulás mellett kreatív foglalkozásokra is jut idő! A gyermekek alkotnak, rajzolnak, origamiznak, verset – mesét írnak, fejtörőket oldanak meg. Ki-ki kedve szerint.  A tanárnők már négy éve gyermekújságot szerkesztenek, melyet zömmel a gyermekek által készített alkotások töltenek ki, de írnak bele orvosok, nővérek is. A Hírvelő-t az osztályon fekvőkhöz, dolgozókhoz, de még a már gyógyult gyermekekhez is eljuttatják. Most pedig Önök is elolvashatják! A Hírvelő eddig megjelent összes példánya honlapunkon elérhető!

 

Hírvelő - Gyermekújság