Gyógyítás – nemzetközi összefogással!

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat egyik legfontosabb küldetése – a hazai onkológiai központok összefogásán túl -, hogy a külföldön már bevált, legmodernebb gyógyszerek, terápiák Magyarországon is elérhetővé váljanak. Ezekkel az új generációs gyógyítási módszerekkel még több súlyos beteg kisgyermek kaphat esélyt a gyógyulásra!

A Hálózat nyári ülésén egy ilyen reményt adó esetről számoltak be.

A kisfiút kezdetben a pécsi központban kezelték, majd a budapesti Dél-pesti Centrumkórházban esett át őssejt-transzplantáción.

A beavatkozás után egy évvel azonban ismét megjelent a betegség egy újabb, agresszívebb formája.

Az MGYH által bevezetett és finanszírozott, új generációs szekvenálással végzett tumor elemzés új mutációkat talált a régi-új betegségben. A közben eltelt időben erre a mutációra gyógyszert fejlesztettek ki, amelyet már külföldön sikerrel alkalmaztak. Azonnal a gyógyszer beszerzésébe fogtunk, melyet az egészségbiztosító támogatott. Ezért a második őssejt-transzplantáció után, Magyarországon elsőként, a most importált gyógyszert elindítottuk kis betegünk fenntartó kezelésére.

Bízunk benne, hogy az új kezeléssel a teljes gyógyulás útjára léphet!

Ha a Gyermekgyógyítók munkáját támogatod, ezekhez a személyre szabott vizsgálatokhoz és terápiákhoz járulsz hozzá, ami még több gyermek gyógyulására ad reményt!

Nézd meg, hogyan segíthetsz!

Támogatás