Életmentő lélegeztető gépet kapott a Heim Pál Gyermekkórház

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 8 millió forintos altató, lélegeztető gépet adott át a Heim Pál Gyermekkórháznak, amellyel a súlyosan beteg, leukémiás, daganatos gyermekek gyógyulási esélyeit tudják javítani.

A támogatást a kórház onkológiai osztálya kapta egy életmentő, a piacon fellelhető egyik legnagyobb érzékenységű és leggyorsabb reakcióidejű életmentő altató-lélegeztető rendszer beszerzésére.

A magyarországi viszonylatban újdonságnak számító berendezés beszerzésére számos magánszemély és cég nagylelkű adományának köszönhetően nyílt lehetőség. A nagy összegű adományt az alapítvány kuratóriumi elnöke, Fodor Zsuzsa adta át Dr. Nagy Anikónak, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójának. „- Nagyon hálásak vagyunk az adományozóknak és az Alapítványnak is az önzetlen segítségért. A berendezésre nagy szükségünk volt, reményeink szerint a jövőben ennek segítségével még több gyermeket sikerül meggyógyítanunk.” – mondta el a főigazgató asszony.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2003-as működése óta több mint 566 millió forintot tudott átadni magyarországi gyermekkórházak onkológiai osztályainak, amiből több mint 51 millió Ft-al a leukémiás gyermekeket nevelő családokat támogatta családtámogatási programja keretében.