Egynapos Osztály a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

2015. május 5-én került sor az Egynapos Osztály átadására a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán.

Két éve indult el a gyűjtés a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Egynapos Osztályának kialakítására. Az Egynapos Osztály célja, hogy a beteg gyerekek kórházi környezetben, de mégis járóbetegként kapjanak kezelést.

„Az Egynapos Osztály megnyitása régóta várt esemény a Klinika életében, egy álom válik valóra most. Az Egynapos Osztály azért fontos, mert a daganatos vagy leukémiás kisbeteg kórházi környezetben, de mégis járóbetegként kap meg bizonyos kezeléseket. Így csak annyi időt tölt a kórházban, amennyi feltétlenül szükséges; kezelés után rögtön hazamehet, aznap már otthon is alszik, aminek köszönhetően kevesebb szorongást él át.
A Magyarországon egyedinek mondható kórterem kialakítása a Klinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány kezdeményezésére indult el, ennek eredményeképpen gyűlt össze a fejlesztéshez szükséges 60 millió forint. „Ekkora összefogás nélkül a gyűjtés nem lehetett volna sikeres, az álom valóra válásához szükség volt számos vállalkozás, cég és magánszemély adományára, valamint a több ezer 1%-os szja felajánlásra” – mondta Prof. Dr. Szabó András, az SE II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója az Egynapos Osztályt megnyitó sajtótájékoztatón.

Az Egynapos Osztályon minden eszköz megfelel a legkorszerűbb elvárásoknak, de a kialakításánál az orvosi-klinikai szempontok mellett fontos volt, hogy az osztály gyermekbarát és otthonos legyen. Ezért kapott helyet itt a gyermeksarok, tele játékokkal, könyvekkel, játékkonzollal, társasjátékokkal, melyek abban segítenek majd, hogy gyorsabban teljen az idő. A dekoráció kitalálásához rajzpályázat keretében kérték a gyerekek segítségét.

At átadóról, a támogatókról bővebben is olvashat az Őrzők Alapítvány honlapján.