Bemutatjuk legújabb támogatóinkat!

Megkérdeztük a legismertebb gyerekzenekarokat és zenészeket arról, hogy segítenek-e nekünk, és így a beteg gyerekeknek idén minél több adó 1% felajánlást összegyűjteni – és végül sokkal többet kaptunk tőlük, mint amit vártunk.

Az Alma Együttes, az Apacuka Zenekar, a Buborék Együttes, a Rutkai Bori Banda, sőt, még Gryllus Vilmos is gondolkodás nélkül beállt a kezdeményezésünk mögé. Mi pedig szó szerint könnyekig meghatódtunk attól, hogy mennyire szívükön viselnek egy jó ügyet, a mi ügyünket – a közvetlen gyermekgyógyítás támogatásának ügyét. Mi ugyanis nem „pénzosztó” szervezet vagyunk, a beérkező 1% felajánlások nálunk közvetlenül a gyógyító munkában hasznosulnak.

Te is Nekünk adod?
Kattints ide, irány a NAV eSZJA felülete!

Az első hívó szóra csatlakoztak

„Nem is volt kérdés, hogy mi is a Gyermekgyógyítók mellé állunk. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat egy hiteles szervezet, akik valós segítséget nyújtanak” – foglalta össze az Alma Együttes, hogy miért pont az 50 éves Magyar Gyermekonkológia Hálózat munkájára kívánják felhívni a figyelmet.

„Csak az a fontos, hogy olyan helyre kerüljön a pénz, ahonnan biztos, hogy a beteg gyerekekhez jut. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat ilyen hely.”  – mondja Gryllus Vilmos, aki hozzátette azt is, hogy az adó 1% felajánlással magunktól nem veszünk el semmit, csak adhatunk.

Pálfi Kriszta, az Apacuka Zenekar énekese még verset is írt nekünk:

"Legfontosabb az egészség,

ha nincs, az sajnos nehézség.

Gyermekgyógyító közösség,

munkájukhoz nem fér kétség.

adód cseppet sem csekélység,

1% nagy segítség!"

„Mi magunk is szülők vagyunk, apuka, anyuka, nagypapa, és számunkra a legfontosabb dolog a gyermekeink egészsége!” – a Buborék Együttes is gondolkodás nélkül mellénk állt. Fontos tudni, hogy az adó-visszatérítést kapó szülők ugyanúgy rendelkezhetnek idén is adójuk 1%-áról, mint a korábbi években. 

A NAV eSZJA felületén így találsz meg minket: Magyar Gyermekonkológiai Hálózat
Kattints ide, ha Te is nekünk adod!

Erre fordítjuk az 1% felajánlásokat

Amellett, hogy beszerezzük a gyógyításhoz szükséges eszközöket és finanszírozzuk a legkorszerűbb kezelési eljárásokat nyolc Gyermekgyógyító központunkban, továbbra is azon dolgozunk, hogy létrejöjjön az egységes gyermekdaganat-biobank, melynek fontosságát Dr. Kriván Gergely, Hálózatunk elnöke tudja a legjobban összefoglalni:

„A biobank révén a diagnóziskor levett mintákat, a beteg sejtekből kivont DNS-t tudjuk megfelelő módon tárolni. Adódhat ugyanis olyan helyzet, amikor szükség lehet rá – ezeken később vizsgálatokat tudunk végezni egy visszaesés vagy egy új gyógyszer megjelenése kapcsán. Információ, tudás nyerhető egy ilyen bankból, értékes lehet az évek alatt összegyűjtött minta más betegek későbbi kezelésének megtervezéséhez is” – ismertette a tervezett fejlesztés lényegét dr. Kriván Gergely, Hálózatunk elnöke.

A támogatásokból, adó 1% felajánlásokból működtetjük a beteg gyermekek demográfiai és a kezeléssel kapcsolatos adatait tartalmazó Országos Gyermektumor Regiszter (OGYR)-t is, és segítjük Hálózatunk tagjainak munkáját az ország 8 Gyermekgyógyító központjában: Budapesten három központunkban, valamint Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Szombathelyen.

Ezért fontos rendelkezni az adód 1%-áról

Kevésbé ismert tény, de csak minden második ember él az szja 1% felajánlásának lehetőségével, így rengeteg – több milliárd forint – támogatástól esnek el a civil szervezetek, így mi is. Pedig az adó 1% felajánlás tényleg csak pár kattintás, míg a beteg gyermekeknek az egészséges jövőt jelentheti.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáig május 20-ig van lehetőséged. Így vagyunk megtalálhatók a NAV eSZJA felületén:

  • Magyar Gyermekonkológiai Hálózat
  • Adószám: 18137587-1-43

Kattints ide, ha Te is nekünk adod!

Ide pedig akkor, ha rendelkező nyilatkozatot töltenél le