2019-ben is mi gyógyítottuk a gyerekeket!

Miközben nagy lendülettel indulunk neki az évnek – új tervekkel és nagy álmokkal -, úgy gondoljuk, érdemes egy kicsit visszatekinteni az elmúlt időszakra: mi minden történt velünk 2019-ben?

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat fő célja, hogy az ország valamennyi központjában megfelelő, modern felszerelések és eszközök segítsék a gyermekek gyógyulását. Ennek az együttműködésnek köszönhető, hogy az évente diagnosztizált 250-300 daganatos gyermek 80%-át sikerül meggyógyítanunk!

A tavalyi évet rögtön egy nagy örömhírrel kezdhettük, hiszen az első csúnya karácsonyi pulcsis kampánynak köszönhetően egy intenzív ágy kerülhetett pécsi központunkba!

 width=

Februárban pedig mind a 8 központunkba új Littmann fonendoszkópokat vásároltunk, hogy gyógyítóink a legjobb eszközzel vizsgálhassák a gyerkőcöket!
A korszerű eszközök beszerzését idén is folytatjuk: célunk, hogy valamennyi központunkba kerülhessen egy-egy intenzív monitor, ezzel is megkönnyítve kis hőseink kezelését.

A gyógyító munka mellett arra is törekszünk, hogy a gyermekek számára könnyebbé tegyük a kórházban töltött nehéz hónapokat. Számos önkéntesünk, partnerünk, támogatónk segített minket ebben tavaly is. A pécsi központban farsangi mulatságot tartottak jelmezekkel és arcfestéssel, a Szeretetfonal csapata pedig rendszeresen gyógyító amigurumi babákkal lepi meg a gyerekeket.

 width=

Fontos szakmai esemény volt ezúttal is a Hálózat éves nyári tudományos ülése, ahol a tudományos előadások és workshopok segítették a tudásmegosztást, az orvosok, ápolók, nővérek szakmai fejlődését.

Az év második felében két “beöltözős” jótékonysági kampányra hívtuk támogatóinkat.
Szeptember az ITP nevű autoimmun betegség hónapja, amire lila pólós képekkel hívtuk fel a figyelmet a Global ITP Awareness héthez csatlakozva.

December 20-án pedig immár második alkalommal rendeztük meg a Csúnya karácsonyi pulcsiban a Gyermekgyógyítókért! napot, amikor az ország apraja-nagyja vicces pulcsiban fotózkodott a gyerekekért! 773 SMS adomány SMS érkezett, valamint 8771 pulcsi talált gazdára a HÁDA üzleteiben, így a kampány során már 4 db. intenzív monitor ára összegyűlt!

 width=

Az év végén elkezdtünk dolgozni honlapunk megújításán, hiszen szeretnénk, ha üzeneteink minél több emberhez eljutnának!

Mindezek az eredmények nem valósulhattak volna meg nagylelkű támogatóink segítsége nélkül! Magánszemélyek és cégek, adományozók és önkéntesek álltak mellettünk 2019-ben is, amiért nagyon-nagyon hálásak vagyunk!

A Gyermekgyógyítók 2020-ban is azért dolgoznak, hogy a daganatos gyermekek az ország valamennyi pontján egyforma esélyekkel, a lehető legkorszerűbb kezelési módszerekkel gyógyulhassanak. Ebben kérjük továbbra is támogatóink segítségét! Legyen közös sikerünk a gyermekek gyógyulása!

 width=