3 jel, hogy te is a segítőkész emberek táborát erősíted!

#1 Nem keresel kifogást, ha segítségről van szó!

Az emberek gyakran kifogásokkal veszik körbe önmagukat, amikor a környezetükben valakin segíteni kéne. Például nincs erre időm, én is nélkülözök, stb. Az igazi segítő személy azonban mindig megtalálja a megfelelő utat és eszközt arra, hogy jót tehessen. Legyen az akár csak egy jó szó, vagy a lehetőségeihez mérten fizikai segítségnyújtás.

Ha te is úgy gondolod, hogy a segítség szándék és elhatározás kérdése, akkor te a segítőkész emberek táborába tartozol! 🙂

3_nemkeresel

#2 Önzetlenül és elfogulatlanul cselekedsz jót!

A segítség mértéke függ attól, hogy mit várunk cserébe vissza. Az igazi jótett, amikor nem azért teszünk valamit, hogy az kamatozzon majd számunkra.

Ezt könnyen letesztelhetjük magunkon, ha például egy ismeretlen ember számára tehetünk valami jót. Ekkor ugyanis nincs ott a rizikó, hogy később “visszakérjük” a jótettet. Egy nehéz helyzetben lévő ember soha nem önszántából kerül abba a helyzetbe, amibe van, hanem rengeteg szociális és társadalmi tényező összjátékaként!

3_nemkeresel_v2

#3 Tudatosság!

Az életünk teljesérétkűvé válik, ha hétköznapjainkba beépítünk olyan apró dolgokat, mint egy-egy jócselekedet. Keressük és kialakítjuk magunkban, hogy mi számunkra a vállalható segítségnyújtás, és tudatosan véghez is visszük azokat. Azok az emberek, akik erre képesek, közelebb juthatnak egy boldogabb és teljesebb élet megéléséhez!

3_nemkeresel_v3