Főoldal > Kapcsolat > Szegedi Tudományegyetem, Gyermekgyógyászati Klinika

Elérhetőség:

Tel.: (62) 545070, (62) 545071, (62) 545072
Fax: (62) 545-329,
6725 Szeged, Korányi fasor 14-15.
6701 Szeged, Pf.: 472.

 

 

A Magyar Gyermekonkológiai Munkacsoport tagjaként, a SZAOTE Gyermekklinikáján általában 16 ágyon folyik a hematológiai és onkológiai betegek ellátása, ezen felül még 12 ágy áll rendelkezésre további betegek ill. szülők elhelyezésére. Békés, Csongrád, Bács-Kiskun megyéből látunk el rosszindulatú daganatos és vérképző eredetű betegeket. Emellett olyan más hematológiai betegségeket is ellátunk, mint a vérzékenység, anémia, trombózis.
Jelenleg az osztályon egy műszakban 2-4 gyermek és/vagy onkológiai szakápoló dolgozik. Osztályvezetőnk mellett, aki gyermekgyógyász klinikai onkológus és klinikai hematológus (Dr Bartyik Katalin) dolgozik még egy gyermekgyógyász és hematológus szakorvos (Dr Fige Anita) és egy gyermek hemato-onkológiai szakképzésben résztvevő gyermekgyógyász szakorvos (Dr. Tiszlavicz Lilla), és 3-6 havonta változó klinikai gyakornokok/rezidensek. Rendelkezünk teljes munkaidőben egy lelki gondozóval (Dr Kovács Dénes), egy óvónővel (Dr Túri Lászlóné Edit) és az egész klinikát ellátó szociális munkással (Lengyel Gáborné Andrea).  Munkánkat segíti még egy pszichológus (Dr Szalma Ibolya), egy mentálhigiénés szakember (Monostori Dóra) és egy tanítónő (Tatár Ágnes).
Osztályunkon a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat keretein belül táplálási team is működik.
Számos programmal segítik a gyermekek klinikai tartózkodását a jól berendezett játszószobában. TV, DVD lejátszó, 4 darab laptop és 2 darab asztali számítógép áll a gyermekek rendelkezésére.

400 négyzetméteres modern onkológiai osztályunkról képek alább láthatók.

 

gyermek klinika

gyermek klinika

gyermek klinika

gyermek klinika

 

gyermek klinika

gyermek klinika

 

 

 

Ugrás a Szegedi Tudományegyetem honlapjára

 

 

 

ALAPÍTVÁNYOK, ADÓSZÁMOK, EGY SZÁZALÉK

TÁMOGASSA A DAGANATOS MEGBETEGEDÉS GYÓGYÍTÁSÁBAN RÉSZTVEVŐ ORVOSOKAT, ÍGY SEGÍTSÉGE KÖZVETLENÜL JUTHAT EL A BETEG GYERMEKEKHEZ!