Élelmiszer csoportok: ehető, nem ehető
Tejtermékek
Ehető
Minden pasztőrözött, „A” osztályú tej és tejtermék, többek közt madártej, joghurt, jégkrém, fagyasztott joghurt, sörbet, fagylalt gombócok, milkshakek, ömlesztett sajt és sajtszeletek, krémsajt, túró és sajt ricotta. Szárított, hűtött, fagyasztott, vagy pasztőrözött tejszín feltétek. Kereskedelmi csomagolással kemény és félig lágy sajtok, mint a cheddar, mozzarella, parmezán, svájci, Monterey Jack, stb. Főtt lágy sajtok, mint a brie, camembert, feta. Kereskedelmileg steril, táplálás-kész és folyadék – koncentrátum tápszerek (kerüljék a por alakú csecsemő tápszereket, ha rendelkezésre áll fogyasztásra kész, illetve folyékony-koncentrátum)
Nem ehető
Nem pasztőrözött vagy nyers tej
Nem pasztőrözött vagy nyers tejből készült tejtermékek
Sajtok a csemegeüzletekben
Chili paprikát és más nyers zöldségeket tartalmazó sajtok
Penészes sajtok (mint például a kék-sajt, Stilton, Roquefort, Márvány sajt, Gorgonzola, )
Mexikói stílusú lágy sajtok (queso freskó, queso blanco)
Hús és húskészítmény helyettesítők
Ehető
Minden jól átsütött hús (baromfi 180 C felett, egyéb húsok 160 C felett)
Konzerv húsok (marha, sertés, bárány, baromfi, hal, kagyló, sonka, szalonna, kolbász és a hot dog)
Főtt tojás, ha a tojásfehérje és tojássárgája szilárdak
Pasztőrözött tojás és tojás helyettesítők, por tojásfehérje (mindegyik használható nyersen)
Kereskedelmi csomagolással szalámi, bolognai, hot dog, sonka, és egyéb löncshúsok, gőzölgésig melegítve
Konzerv és „polc-stabil” füstölt hal (nyitás után hűtőszekrényben tartandó)
Hűtött füstölt tengeri ételek, például a lazac vagy pisztráng, ha főzött minimum 70 C-on illetve főtt ételek, ill. fogások tartalmazzák azokat
Nem ehető
Nyers vagy nem kellőképpen hőkezelt hús, baromfi, hal, vad
Nyers vagy nem kellőképpen hőkezelt tojás és a nem pasztőrözött tojás-helyettesítők, lágy vagy buggyantott tojás
Húsok és felvágottak a csemegeüzletekben
Kemény pácolt szalámi természetes héjazatban
Főtlen füstölt hűtött tengeri ételek, például a lazac vagy pisztráng
Pácolt hal
Gyümölcsök és diófélék
Ehető
Jól megmosott nyers- és fagyasztott gyümölcs
Jól megmosott nyers gyümölcsöket tartalmazó főtt élelmiszerek
Főtt, konzerv-és fagyasztott gyümölcs
Pasztőrözött gyümölcslevek és fagyasztott gyümölcslé koncentrátumok
Szárított gyümölcsök
Konzerv vagy üveges pirított dió
Pucolt, pörkölt dió és dió sült élelmiszerekben
Kereskedelmi csomagolással dió vajak (mint például a mogyoróvaj, mandula vaj, szója-vaj)
Nem ehető
Mosatlan nyers gyümölcsök
Friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsök
Pörköletlen nyers dió
Héjában pörkölt dió
A nem pasztőrözött gyümölcs-és zöldséglevek
A nem pasztőrözött, nyers gyümölcsöt tartalmazó ételek az élelmiszerboltok hűtőiben
Előételek, levesek
Ehető
Nincs megkötés, az összes főtt előétel és leves ehető.
Zöldség
Ehető
Jól megmosott nyers és fagyasztott zöldségek
Összes főtt friss, fagyasztott vagy konzerv zöldség, beleértve a burgonyát is
Főtt növényi hajtások (például a Mung babcsíra)
Friss, jól megmosott fűszernövények, és szárított gyógynövények és fűszerek (nyers vagy főzött ételekhez adva)
Nem ehető
Mosatlan nyers zöldség vagy gyógynövények
Nyers zöldségeket tartalmazó, nem pasztőrözött ételek az élelmiszerboltok hűtőszekrényeiből
Minden nyers növényi csíra (lucernahajtások, lóhere csírájára, Mung babcsíra, minden egyéb)
Saláták a csemegeüzletekben
Kenyér, gabona-és gabonakészítmények
Ehető
Minden kenyér, baguette, piskótatekercs, angol muffin, muffin, palacsinta, édes tekercsek, gofri és francia pirítós
Burgonya chips, kukorica chips, tortilla chips, perec, pattogatott kukorica
Főtt gabona és szemes termékek, beleértve a tészta és a rizs
Összes gabonaféle főzve
Nem ehető
Nyers (nem sült vagy főtt) szemes termékek (mint például a nyers zab)
Italok és víz
Fogyasztható
Jól felforralt kútvíz.
Csapvíz és csapvízből készült jégkocka
Kereskedelmileg palackozott desztillált, forrás- és ásványvizek vizek
Minden dobozos, konzerv és üveges ital, italporok
Instant és főzött kávé és tea, hideg főzött tea (lobogó forró vízzel készített)
A kereskedelemben csomagolt teafilterekből készült forralt gyógyteák.
Kereskedelmi táplálék-kiegészítők, folyékony és por alakban
Kereskedelmi steril fogyasztásra kész és folyadékkoncentrátum tápszerek (kerülendő a por csecsemő tápszerek, a fogyasztás kész forma illetve folyékony koncentrátum alternatíva áll rendelkezésre)
Nem fogyasztható
Főtlen kútvíz
„Hidegen-forralt” tea, mely meleg vagy hideg vízzel készült
Nem pasztőrözött gyümölcs-és zöldséglevek
Bor, nem pasztőrözött sörök (Megjegyzés: Az összes alkoholtartalmú italok
csak orvos jóváhagyása után fogyaszthatóak)
Desszertek
Ehető
Hűtött kereskedelmi és házi készítésű torták, sütemények és pudingok
Hűtött, krémmel töltött sütemények
Konzerv és hűtött puding
Fagylaltok
Candy, gumicukor
Nem ehető
Hűtetlen, krémmel töltött cukrászati termékek
Növényi olajok és zsírok
Ehető
Növényi olajok és zsiradékok
Hűtve szalonna, margarin, vaj
Kereskedelmi, visszazárható majonéz és salátaöntetek, beleértve a Kék-sajt és más sajt alapú salátaöntetek (felbontás után hűtőszekrényben)
Főzött szószok és mártások
Nem ehető
Friss salátaöntetek (élelmiszerboltok hűtőiben), melyek nyers tojást, illetve sajtokat (a tejtermékek alatt részletezetten szerepelnek a „ne egyél” részben) tartalmaznak
Egyéb
Ehető
Kereskedelmi, pasztőrözött „A” minőségű méz
Só, kristálycukor, barna cukor
Dzsem, lekvár, szirupok (felbontás után hűtőszekrényben)
Ketchup, mustár, BBQ szósz, szójaszósz, más fűszerek(felbontás után hűtőszekrényben)
Savanyúság, olajbogyó (felbontás után hűtőszekrényben)
Ecet
Nem ehető
Nyers méz, lépes méz (méhészeti termékek nem engedélyezettek 1 év alatti gyermekeknek és SCID-s gyerekeknek 9 hónappal a transzplantáció utánig)
Gyógynövény-és tápanyag-kiegészítő készítmények
Sörfőző élesztő nyersen